Buitenlandse btw terugvragen vóór 30 september 2015

Wie in 2014 btw betaald heeft in een ander EU-land, kan die btw terugvragen. ‘Doe dit vóór 30 september 2015, anders kan het zijn dat u de btw niet meer terugkrijgt,’ zo waarschuwt de Belastingdienst.

De btw kan op twee manieren teruggevraagd worden:
• Met eigen software. Als eigen software wordt gebruikt, dan moet het verzoek vóór 30 september 2015 bij de fiscus binnen zijn.
• Via de internetsite Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. Wordt deze site gebruikt, dan moet het verzoek vóór 1 oktober 2015 bij de Belastingdienst binnen zijn. Om gebruik te maken van deze site, zijn inloggegevens nodig. Deze zijn aan te vragen via Inloggegevens voor terugvragen btw uit EU-landen. Men ontvangt de inloggegevens binnen vier weken na de aanvraag.

De Belastingdienst stuurt het verzoek door naar de belastingdienst in het EU-land waar de btw wordt teruggevraagd. ‘Komt uw verzoek te laat bij ons binnen? Dan kan het zijn dat het andere EU-land uw verzoek niet meer in behandeling neemt,’ aldus de fiscus. Meer informatie over het terugvragen van buitenlandse btw op Btw terugvragen uit andere EU-landen.

___________________________________________________________________________________________________

Volledige update van alle BTW-actualiteiten in 1 dag
Bent u een ambitieuze accountant? Bent u continu op zoek naar tips en actualiteiten op het gebied van BTW? Wilt u geld besparen voor uw klanten? Volg dan de eendaagse cursus BTW actualiteiten en breng direct uw praktijk op een hoger niveau. Meld u direct aan.

___________________________________________________________________________________________________

 

Gerelateerde artikelen