Britse toezichthouder wil meer informatie over netwerken in transparantieverslagen

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) wil dat accountantskantoren in hun transparantieverslagen meer informatie geven over de internationale netwerken waar ze bij zijn aangesloten. Zo zouden ze gedetailleerder in moeten gaan op de vraag hoe de kantoren hun onafhankelijkheid denken te borgen.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Transparency Reporting by Auditors of Public Interest Entities’ dat de waakhond heeft gepubliceerd. Dit is de derde keer dat de FRC de transparantieverslagen tegen het licht heeft gehouden sinds 2010, toen publicatie ervan verplicht werd.

Behalve dat accountantskantoren opener zouden moeten zijn over hun internationale netwerken, zouden ze in hun transparantieverslagen ook meer informatie moeten verstrekken over disciplinaire maatregelen die tegen het kantoor zijn getroffen. Niet alle kantoren doen dat namelijk. Ook vertellen sommige kantoren niet dat er een onderzoek naar hen loopt. ‘We would encourage all firms to consider including both actual performance figures in future reports and details of disciplinary action to which they are subject,’  zo luidt de aanbeveling van de FRC.

Gerelateerde artikelen