Britse toezichthouder onderzoekt wie gelekt heeft

Vermoedens dat de FCA onder politieke druk gezet wordt om oog dicht te knijpen worden steeds sterker.
De Financial Conduct Authority, de waakhond van de City, heeft na alle geruichten die van de week de ronde deden nu een onafhankelijk onderzoek gepubliceerd, waarin gesteld wordt dat de Board van de toezichthouder inderdaad “could be subject to political interference,” zo meldt de Financial Times.
Ook blijkt nu dat de FCA een grootscheeps onderzoek gestart is naar  wie verantwoordelijk is voor het lekken van interne documenten over het onderzoek naar de bedrijfscultuur binnen banken, waarover wij eerder berichtten. 
 
Intussen blijkt grootbank HSBC uit alle macht te proberen verhinderen dat een rapport gepubliceerd wordt, dat beschrijft hoe compliant de bank is aan speciale anti-witwasmaatregelen die de VS de bank oplegden. Volgens de Guardian werden die maatregelen opgelegd tegelijk met de schikking van $ 1,9 miljard die de bank trof rond het helpen witwassen van criminele verdiensten van Mexicaase drugsbaronnen. De FCA besloot ook geen onderzoek te doen naar de rol van HSBC bij het ontduiken van belasting door Britse staatsburgers. 
 
Gerelateerde artikelen