Britse investeerder IK Partners neemt Qconcepts over

De partners van het controlekantoor houden een minderheidsbelang.

Het accountantskantoor Qconcepts verkoopt de meerderheid van de aandelen aan de Britse private equity-speler IK Partners. Qconcepts is qua omzet de dertiende Nederlandse controlepraktijk in ons land. Het kantoor staat op nummer 33 in de top vijftig van accountantskantoren. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Steeds meer accountantskantoren worden verkocht aan investeerders. Onlangs gingen de kantoren Meerwijk Allister Groep, Schuiteman en Verstegen gaan in zee met investeerder Capital A.

Vorig jaar realiseerde Qconcepts een omzet van ruim 26 miljoen euro. Volgens medeoprichter Cor Pijnenburg slaagde het kantoor er niet in om op eigen kracht de ontwikkelingen in het gewenste tempo bij te houden.

Peijnenburg zegt meerdere partijen te hebben gevoerd voor een deal. De partners behouden een minderheidsaandeel. IK Partners participeert in Nederland in verzekeringsplatform  You Sure, adviesbureau IG&H en Acture Group, een uitvoerder van de sociale zekerheid.

IK Partners heeft in 2018 de Zweedse mkb-dochter van PwC overgenomen. Ook een mkb-dochter van KPMG Zweden en het belastingadvieskantoor Skeppsbron Skatt zijn overgenomen. In Noorwegen heeft IK Partners de accountantskantoren Generi en Prokuria Polar overgenomen.
Gerelateerde artikelen