Britse accountantskantoren willen dienstverlening verbreden

Meer dan tweederde van de accountantskantoren in het Verenigd Koninkrijk is van plan om de komende vijf jaar het dienstenpakket te verbreden. Slechts 28% wil het huidige pakket handhaven. Vooral HR en management consultancy zijn de populairste potentiële takken van sport.

Ruim een derde van de accountantskantoren verwacht de komende jaren diensten op het gebied van HR of management consultancy te gaan verlenen. Een kwart van de kantoren is van plan om de dienstverlening uit te breiden met financieel advies aan private klanten of advisering op het terrein van pensioenen en investeringen. Verder is 15% van de accountantskantoren van plan om juridische diensten aan te gaan bieden en 13% wil zich gaan bezighouden met vastgoedwaardering.

Bijna 72% van de Britse accountantskantoren is van plan om hun specialisatie in diensten die ze reeds verlenen te vergroten, bijvoorbeeld audit en tax.  Van de onderzochte kantoren wil 59% zich verder specialiseren in bepaalde branches, zoals industrie of retail.

Dit blijkt uit onderzoek van softwareleverancier CaseWare. Shez Hamill, sales en marketing director bij CaseWare: ‘The research demonstrates that many of the firms in the Top 100 have a clear strategy of broadening the range of services they offer into other professional areas such as property, law and consulting. They are firmly following the path set by the Big Four, of accountancy firms becoming much broader business advisory practices.’

Gerelateerde artikelen