Boete voor dga omdat bv geen suppletie aangiften indiende

De fiscus heeft terecht een boete opgelegd aan een dga, omdat zij als feitelijk leidinggevende van de bv niet uit eigener beweging, op het moment van constateren dat er nog suppletie aangiften omzetbelasting ingediend hadden moeten worden, zo spoedig mogelijk een aanvullende aangiften omzetbelasting liet indienen. Dat heeft Rechtbank Den Haag onlangs geoordeeld.

Belanghebbende (X) is enig aandeelhouder en bestuurder van Y (bv).  De Inspecteur heeft op grond van artikel 10a AWR en artikel 15 Uitv.besl. OB 1968 een vergrijpboete aan Y opgelegd.

De Inspecteur heeft daarnaast aan X een zelfde boete opgelegd omdat zij als feitelijk leidinggevende van Y niet uit eigener beweging, op het moment van constateren dat er nog suppletie aangiften omzetbelasting ingediend hadden moeten worden, zo spoedig mogelijk aanvullende aangiften omzetbelasting ten name van Y heeft ingediend of heeft laten indienen.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat terecht een boete aan X is opgelegd, maar vindt een lagere boete (€ 1.000 i.p.v. € 5.000) passend en geboden.

 

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen