Informer is officieel B Certified: samen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een correcte boekhouding voor iedere ondernemer en de motivatie om iets terug te doen voor de maatschappij.

Informer is exposant op Accountancy Expo 2023

Na een proces van meer dan twee jaar heeft boekhoudsoftware leverancier Informer vorige week eindelijk het B Corp keurmerk in ontvangst mogen nemen. Als B Certified bedrijf zijn ze nu onderdeel van een wereldwijde community van bedrijven die voorop loopt op het gebied van positieve maatschappelijke en ecologische impact. Iets om trots op te zijn! 

Wat is B Corp precies? 
Een B Corp, of Certified B Corporation, is een bedrijf dat voldoet aan specifieke normen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De ‘B’ in B Corp staat voor ‘Benefit’ en geeft aan dat een bedrijf zich inzet om naast het genereren van winst ook een positieve impact op de samenleving en het milieu te creëren. 

Om B Corp te worden ondergaat een bedrijf een lang proces, waarbij je getoetst wordt op je gedrag t.o.v. bedrijfsvoering, werknemers, klanten, de maatschappij en het milieu. In dit onderzoek moet je minstens 80 van de 200 punten behalen en via zogenaamde Impact Business Models laten zien dat je bedrijf écht is ingericht om goed te doen. 

Zodra je de verificatieronde hebt overleefd, ben je officieel onderdeel van een wereldwijde groep bedrijven die positief bijdraagt aan de maatschappij en het milieu. Hiertoe behoren bekende bedrijven, zoals Tony Chocolonely, Dopper, WeTransfer, The Guardian, Triodos Bank en nog veel meer

Waarom is Informer B Certified? 
Voor Informer is B Corp meer dan slechts een certificaat. B Corp beschermt de geloven en motivaties die Informer al vanaf dag 1 bij zich draagt. En hoewel zekerheid over een correcte boekhouding voor iedere ondernemer absoluut de dagelijkse missie is, komt daarbij nog een belangrijke motivatie kijken. 

Namelijk de motivatie om echt iets terug te doen voor de maatschappij. Dit doet Informer door iedere ANBI-stichting in Nederland haar boekhoudprogramma compleet gratis aan te bieden. Hierdoor besparen deze stichtingen niet alleen 276 euro per jaar, maar hebben ze ook nog eens altijd inzicht in hun financiële situatie, en besparen ze tijd tijdens het bijhouden van de boekhouding. Op die manier kunnen stichtingen meer tijd en geld investeren in wat écht belangrijk is: het behalen van hun doelen.  

Bovendien draait het boekhoudprogramma InformerOnline op energieneutrale servers, en hebben gebruikers de mogelijkheid hun internetgebruik te compenseren door gratis een boom te planten en deze live te tracken via hun dashboard! 

Informer is volgens B Lab (de partij die bepaalt of je B Corp mag worden) dan ook Designed to give. Gemaakt om te geven. En dat is waar Informer altijd voor zal blijven staan.  

Efficiënt klantadministraties bijwerken als accountant 
Uiteraard is niet alleen maatschappelijke verantwoordelijkheid topprioriteit bij Informer. Als accountant wil je efficiënt samenwerken met je klanten, eenvoudig btw-aangiftes kunnen regelen en altijd op tijd bonnetjes en facturen ontvangen. Dit scheelt namelijk veel stress, en ook dat begrijpt Informer. 

Maak een levenslang gratis accountancyportaal aan en log vanuit één omgeving in alle klantadministraties, waarvoor je slechts zeven euro per administratie per maand betaalt! 

Meer informatie over Informer voor accountants 

Meer over Informer en de B Corp certificering
 

Gerelateerde artikelen