‘Boekhoudschandaal ook bij chipdivisie Toshiba’

Ook bij de computer- en chipdivisie van het Japanse technologieconcern Toshiba zouden onregelmatigheden in de boekhouding zijn aangetroffen. Hierdoor moet de firma de winst naar verwachting nog verder naar beneden bijstellen.

Onlangs werd bekend dat bij een onderzoek boekhoudkundig gesjoemel aan het licht is gekomen bij infraprojecten. Als gevolg van die zaak trok Toshiba zijn resultaatverwachtingen voor het afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, in en wordt geen dividend uitgekeerd. Ook de resultaten van eerdere boekjaren moeten wellicht herzien worden, zo waarschuwde Toshiba.

In mei besloot Toshiba om een onafhankelijke commissie onderzoek te laten doen naar mogelijke boekhoudfraude bij andere divisies. De Nikkei Business Daily meldt nu dat bij de semiconductor- en personal computerdivisies ook onregelmatigheden zijn aangetroffen, aldus persbureau Reuters. Een woordvoerder van Toshiba stelt echter dat het onderzoek nog niet is afgerond en dat de resultaten pas medio juli bekend zijn.

Gerelateerde artikelen