‘Boekhouder Residentie Orkest lichtte ook Nuffic op’

‎Justitie verdenkt een boekhouder die bij het Residentie Orkest grote geldbedragen zou hebben verduisterd, ook van oplichting van onderwijsorganisatie Nuffic. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na vragen van het ANP. De verdachte, Ali A., staat deze week terecht bij de rechtbank in Den Haag.

De 29-jarige man zou Nuffic, een organisatie voor internationalisering in het onderwijs, vorig jaar voor ruim 157.500 euro hebben gedupeerd. A. zou een rekeningnummer op een factuur hebben veranderd en die in het ’te betalen’ postvak van Nuffic hebben gelegd.

Een woordvoerder van Nuffic laat weten dat het grootste deel van het geld inmiddels terug is. A. werkte als uitzendkracht voor de organisatie. Inmiddels zijn maatregelen genomen om herhaling van dit soort fraude te voorkomen.

Het was al bekend dat bij het Residentie Orkest 75.000 euro was verduisterd in 2013. Justitie denkt nu dat dit bedrag hoger is geweest, namelijk ruim 100.000 euro. A. werkte op de financiële afdeling van het orkest. Daar wist hij volgens justitie bedragen van 2530,11.320, 44.000 en 43.800 euro weg te sluizen.

Het OM stelt dat A. tegen zijn chefs heeft gezegd dat hij interne overboekingen had klaargezet in de computer, terwijl het ging om overschrijvingen naar onder meer zijn eigen rekening en die van een autobedrijf.

De man zou met het geld auto’s hebben gekocht: twee BMW’s, een Volkswagen Passat en een Audi A6.

(ANP)

Gerelateerde artikelen