Bob Moritz nieuwe voorzitter PwC International

Het internationale PwC-netwerk heeft Robert E. Moritz benoemd tot nieuwe voorzitter. Zijn eerste termijn van vier jaar gaat in per 1 juli aanstaande. Robert (Bob) E. Moritz is sinds 2009 voorzitter en senior partner van de Amerikaanse PwC firma. Hij volgt Dennis Nally op, die na een 42-jarige carrière bij PwC in juni met pensioen gaat.

Robert E. Moritz werkt al zijn hele carrière bij PwC. Hij startte er in 1985 en werd 10 jaar later partner. Zijn achtergrond ligt in de Assurance-praktijk, waar hij zich voornamelijk richtte op financiële dienstverleners. Hij bracht drie jaar door bij de Japanse PwC firma, waar hij audit- en adviesdiensten leverde aan Europese en Amerikaanse financiële dienstverleners. Verder heeft hij een aantal leidinggevende functies bekleed binnen PwC. Zo was hij managing partner voor de regio New York en verantwoordelijk voor de Amerikaanse Assurance-praktijk.

Onlangs sloot hij zijn tweede termijn af als voorzitter van de raad van bestuur van het Center for Audit Quality. Deze niet-partijgebonden, non-profit organisatie wijdt zich aan het versterken van het vertrouwen in kapitaalmarkten. Daarnaast is hij onder meer bestuurder bij de Oswego College Foundation, de Conference Board, de Atlantic Council en het Partnership for New York City.

 

Gerelateerde artikelen