BMWE-gemeenten in zee met Vallei Accountants

De Groningse gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond willen Vallei Accountants benoemen tot accountant voor de controle van jaarrekening voor de boekjaren 2016 t/m 2019.

Eind vorig jaar werd bekend dat de vier gemeenten, die op 1 januari 2019 fuseren, geen accountant konden vinden. De controle van de jaarrekening van kleinere gemeenten wordt door de Big Four-accountantskantoren steeds minder interessant gevonden. Vallei Accountants uit Woudenberg springt in dit gat. Eerder bleek al dat de gemeente Tiel in zee gaat met dit kantoor.

Binnenkort moeten de gemeenteraden van de BMWE-gemeenten nog wel instemmen met de benoeming van Vallei Accountants. In het raadsvoorstel wordt gemeld dat Vallei Accountants reeds bezig was om toe te treden tot de gemeentemarkt hetgeen vanwege de terugtrekkende beweging van de grote accountantskantoren in een stroomversnelling is gekomen. De BMWE-gemeenten krijgen de beschikking over één controleteam. Dit heeft tot voordeel dat in aanloop naar de herindeling iedereen op dezelfde wijze wordt gecontroleerd. Tevens was Vallei Accountants bereid het contract voor 4 jaar aan te gaan. Deze benoeming voorziet daarmee in een structurele oplossing waarbij tot en met het eerste jaar na de herindeling de BMWE-gemeenten en de GR voorzien zijn van dezelfde accountant.

De kosten voor accountantscontrole bedragen:

  • Bedum € 36.865;
  • De Marne € 36.225;
  • Winsum € 38.695;
  • Eemsmond € 41.685;
  • GR Participatie Noord Groningen € 24.920.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de BMWE-gemeenten trouwens tot 30 september uitstel verleend voor het indienen van de jaarrekeningen, omdat ze waarschijnlijk pas eind 2017 definitief een nieuwe accountant aan kunnen stellen.

Lees ook:

 

Gerelateerde artikelen