Bestuurder Achmea weg om duur fiscale fraudezaak

Bij verzekeraar Achmea stapt een bestuurslid op in verband het voortduren van een zaak over mogelijk gerommel bij huurovereenkomsten van fitnesscentra in 2007. Het gaat om Jeroen van Breda Vriesman. Hij trad in september vorig jaar al tijdelijk terug in afwachting van de resultaten van het onderzoek dat het Openbaar Ministerie naar de affaire is begonnen. Het onderzoek van het OM richtte zich op een mogelijk onjuiste fiscale behandeling van huurovereenkomsten van de Health Centers uit 2007.

‘Vanwege de inmiddels verstreken tijd en de onzekerheid over de termijn waarop de zaak wordt afgerond, zijn de raad van commissarissen en Jeroen van Breda Vriesman overeengekomen dat hij zijn functie neerlegt’, liet Achmea vrijdag weten.

Van Breda Vriesman was destijds als directievoorzitter van de divisie Zorg eindverantwoordelijk voor de fitnesscentra. Achmea heeft de kwestie begin vorig jaar zelf voorgelegd aan de Belastingdienst. De raad van commissarissen van de verzekeraar betreurt de gang van zaken, maar beschouwt het vertrek van de bestuurder ‘als onvermijdelijk’.

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Van Breda Vriesman wordt. Er vonden recent meer bestuurswijzigingen plaats bij Achmea. In mei werd bekend dat Danny van der Eijk na een verlof van enkele maande maanden ‘om zijn accu op te laden’ niet meer terug zou keren. In juni benoemde Achmea Bianca Tetteroo als lid van de raad van bestuur. En Roelof Konterman, die al sinds 2013 in het bestuur zit, promoveerde vorige maand tot vicevoorzitter. 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen