Benoît Vanderstichelen voorzitter Belgische Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

De algemene vergadering van het Belgische Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB) heeft Benoît Vanderstichelen en Bart Van Coile verkozen tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter.

De algemene vergadering van het IAB koos ook een nieuwe Raad, samengesteld uit zes Nederlandstalige (Denise Bauwens, Rolf De Clerck, Johan De Coster, Fredegonda Schelfhaut, Philippe Vanclooster en Hein-Lode Vandelanotte) en zes Franstalige (Jean-Marc Behagel, Vincent Delvaux, Jean-Luc Kilesse, Sindy Maenhout, Aurore Mons delle Roche en Joëlle Van Hecke) leden.

Benoît Vanderstichelen

Benoît Vanderstichelen is accountant-belastingconsulent en jurist gespecialiseerd in fiscaal recht. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als btw-specialist. Voor hij als belastingconsulent actief was, onder andere bij Arthur Andersen en later als partner bij Deloitte, was hij algemeen directeur van het Instituut. De afgelopen drie jaar heeft hij als voorzitter van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mee bijgedragen aan het project rond de duurzame Tax-cificatie, opgestart door de vorige minister van Financiën Koen Geens en voortgezet door de huidige minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Aan de hand van dat project probeert Benoît Vanderstichelen een akkoord te bereiken opdat er meer mandaatrechten worden toegekend aan de accountants en de belastingconsulenten. Benoît Vanderstichelen werkt actief aan een toenadering tussen de verschillende economische beroepen.

Bart Van Coile

Na zijn studies Accountancy-Bank, Beurs en Financiën is Bart Van Coile 30 jaar geleden begonnen als accountant-belastingconsulent. Hij is al 30 jaar partner van zijn eigen accountantskantoor. In die periode is Bart Van Coile lid van de IAB-commissie kwaliteitstoetsing en van het uitvoerend comité geweest. Bart Van Coile heeft als ondervoorzitter van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten bijgedragen aan de Interinstitutenaanbeveling inzake de WCO, maar hij heeft vooral zijn schouders gezet onder de digitalisering van het kantoor waarbij de kwalitatieve dienstverlening van de accountants en de belastingconsulenten niet uit het oog verloren wordt.

 

Gerelateerde artikelen