Benchmarkonderzoek 2016

Accountantskantoren kunnen nog tot en met woensdag 12 oktober meedoen aan het benchmarkonderzoek van Novak, Full•Finance Consultants en Auxilium Adviesgroep.

De resultaten van het benchmarkonderzoek worden gepubliceerd in het rapport ‘Benchmark accountancy salaris- en kantoorontwikkelingen, editie 2016/2017’ en worden gepresenteerd tijdens de benchmarkmiddagen in november. 

“Vanaf dag één was het doel van het benchmarkonderzoek accountantskantoren de mogelijkheid te bieden hun eigen kengetallen af te zetten tegen de branchegemiddelden”, vertelt drs. Marcel Maassen, organisator van de benchmarkmiddagen en al jaren werkzaam bij Full•Finance Consultants. “Met het rapport, dat wij aan alle deelnemers aan het benchmarkonderzoek en de bezoekers van de middagen verstrekken, willen wij accountantskantoren ook een leidraad bieden in de sturingsgetallen en salarisontwikkelingen binnen de accountancy.”

Sinds twee jaar wordt de benchmarkmiddag niet alleen in Amsterdam gehouden bij het hoofdkantoor van ABN AMRO, maar ook op andere locaties in het land. “Wij wilden een zo groot mogelijk bereik en besloten daarom om naar de kantoren toe te komen”, licht Maassen toe. “Het programma verschilt, maar het thema is voor elke locatie hetzelfde. Dat thema blijkt meestal uit de resultaten van het benchmarkonderzoek. Wij signaleren daarin trends op de lange en middellange termijn, waar wij graag op willen inzoomen. Dit jaar is het thema ‘de toegevoegde waarde van de accountant’.”

De benchmarkmiddagen vinden dit jaar plaats in de volgende steden:
 
• Amsterdam, donderdag 3 november;
• Rotterdam, dinsdag 15 november;
• Eindhoven, woensdag 16 november;
• Zwolle, donderdag 17 november.

Voor de programma’s van de benchmarkmiddagen en om in te schrijven, ga naar www.benchmarkmiddagen.nl/uitnodiging-benchmarkmiddag.

Gerelateerde artikelen