Beleggers hebben jaarverslag liefst in pdf-formaat

Britse beleggers ontvangen jaarverslagen van ondernemingen het liefst in de vorm van een pdf. Dit blijkt uit onderzoek van het Financial Reporting Lab van de Financial Reporting Council (FRC).

Donderdag publiceerde het Financial Reporting Lab het rapport ‘Digital Present’, met daarin de resultaten van het onderzoek naar wat beleggers vinden van de digitale communicatie die ondermeningen gebruiken als het gaat om corporate verslaggeving.

De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn:
• Beleggers hechten veel waarde aan jaarverslagen. Ze ontvangen die het liefst in pdf-formaat, vanwege de zoekmogelijheden.
• Pdf’s verenigen het beste van papier en digitaal in zich.
• Bedrijven zouden beter gebruik kunnen maken van pdf’s door goed na te denken over de presentatie van het jaarverslag ‘on screen’. Het beste is om pdf’s simpel te houden en ze te optimaliseren voor de zoekfunactie.
• Beleggers willen op een efficiënte manier veel informatie van veel ondernemingen op kunnen nemen. Digitale communicatie is pas interessant voor beleggers als dat tevens gepaard gaat met nieuwe informatie, zonder dat er sprake van duplicatie. Bovendien  moet helder zijn wat het doel van elke digitale tool of uiting is.

Lab project report: Current use of digital media in corporate reporting

Gerelateerde artikelen