Belastingdienst verstuurt onjuiste aanslagen inkomstenbelasting 2014

De Belastingdienst meldt dat er onjuiste aanslagen inkomstenbelasting 2014 zijn verstuurd aan mensen die na hun eerste aangifte een of meerdere keren opnieuw aangifte hebben gedaan om fouten te verbeteren. De fiscus heeft de aanslag ten onrechte alleen gebaseerd op de eerste aangifte.

‘U krijgt zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 1 juli, een correctie op uw aanslag. Hebt u nog geen aanslag gekregen en krijgt u die van ons tussen nu en eind mei? Dan zal ook die aanslag niet kloppen als u meerdere keren aangifte hebt gedaan. U krijgt een correctie op uw aanslag,’ aldus de Belastingdienst.

Ook ging het mis bij de aanslag inkomstenbelasting 2014 bij mensen die een pensioen, lijfrente of andere uitkering ontvingen. De Belastingdienst: ‘Hebt u een aanslag inkomstenbelasting over 2014 gekregen? En klopt het bedrag van de aanslag volgens u niet? Als u in 2014 pensioen, een lijfrente-uitkering of een andere uitkering ontving, is de aanslag onjuist. Een aantal gegevens zijn dubbel verwerkt. Daardoor is het bedrag van de aanslag onjuist.’  

Gerelateerde artikelen