Belastingdienst: Vakantiegeld valt mogelijk lager uit

De Belastingdienst laat weten dat mensen die een bijzondere beloning, zoals vakantiegeld, een bonus of een 13e maand, in 1 keer uitbetaald krijgen, er rekening mee moeten houden dat dit bedrag misschien lager is dan ze gewend zijn.

De werkgever of uitkeringsinstantie houdt op de bijzondere beloning loonheffing in, net als op het maandelijkse loon of uitkering. Door een nieuwe berekening  van de loonheffing, is het vakantiegeld of andere bijzondere beloning in 2015 lager dan men gewend is.

Belastingdienst: ‘Kreeg u in 2014 een bijzondere beloning, bijvoorbeeld vakantiegeld, een bonus of een 13e maand? Uw werkgever of uitkeringsinstantie kon toen nog geen rekening houden met de juiste bedragen van de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Misschien betaalt u daardoor over 2014 belasting bij, of krijgt u minder belasting terug dan u had verwacht. Met deze nieuwe berekening wordt dat grotendeels voorkomen. Dit betekent niet dat u nooit meer hoeft bij te betalen of minder dan verwacht terugkrijgt. Op het moment dat u bijvoorbeeld bij twee werkgevers in dezelfde periode werkt, kan het zijn dat daardoor alsnog te weinig belasting wordt ingehouden.’

Gerelateerde artikelen