BDO-partner Maurice de Kleer nieuwe voorzitter NOB

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op haar algemene ledenvergadering mr. Maurice de Kleer (1971) als nieuwe voorzitter gekozen. De Kleer studeerde Nederlands en fiscaal recht aan Tilburg University en postdoctoraal Europese Fiscale Studies (EFS) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is eindverantwoordelijk partner in de fiscale adviespraktijk van kantoor Haaglanden van BDO.

De Kleer is sinds 2012 bestuurslid van de NOB, met onder meer het Becon-overleg met de Belastingdienst (over uitvoeringszaken) in zijn portefeuille. Hij volgt Marnix van Rij op, die na drie jaar reglementair is afgetreden als voorzitter. 

In zijn eerste jaarrede als voorzitter ging hij in op het profiel van de moderne belastingadviseur. Diens belangrijkste taak is cliënten dagelijks met raad en daad bij te staan en ze te helpen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen. Dat is noodzakelijk, want de compliance-eisen worden steeds strenger. Naast belangenbehartiger is de belastingadviseur ook rechtsbeschermer. Ook dat is hard nodig, want de fiscus beschikt over een groeiend arsenaal aan dwang- en machtsmiddelen.

Gerelateerde artikelen