Basketbalclub eist ton van accountant

De Groningse basketbalclub Donar stelt dat SAB Accountants & Adviseurs haar nog bijna honderdduizend euro schuldig is. Het accountancykantoor zou veel onnodige kosten gemaakt hebben.
Volgens het bestuur van Donar is SAB verantwoordelijk voor de slechte financiële resultaten in het seizoen 2013-2014. Dit meldt RTV Noord. De basketballers sloten dat seizoen af met een verlies van ruim 120.000 euro. Bijna een ton daarvan valt op het conto van accountant SAB te schrijven. Het kantoor maakte volgens de club onterecht kosten bij het uitlenen van een medewerker en bij een ander kantoor, KPMG. Dat kantoor had veel extra werk met het controleren van de jaarrekening van Donar. De oorzaak daarvan zou een slechte informatievoorziening vanuit SAB zijn. 
Club stelt ook penningmeester verantwoordelijk
Donar wil niet alleen geld zien van SAB, ook penningmeester Jan Smilde stelt het aansprakelijk voor kosten. Smilde, die penningmeester was in het seizoen 2012-2013 moet twaalfduizend euro aan onkostenvergoedingen terug betalen. Een mogelijke boete voor onjuist opgegeven omzetbelasting die Donar boven het hoofd hangt, zou de penningmeester eveneens aan te rekenen zijn.  
Nog geen dagvaarding
SAB heeft in december een verweer geschreven richting Donar. Sindsdien heeft het accountancykantoor niets meer gehoord van de club. Oud-penningmeester Smilde laat bij monde van zijn advocaat weten de claim onterecht te vinden. Formeel hebben de twee claims van Donar nog niet tot een dagvaarding geleid. De advocaat van Smilde geeft de club nog tot 1 maart om te reageren op de claim. Tegen RTV Noord wilde Donar tot dusver niets kwijt over de beide zaken.
Gerelateerde artikelen