Baker Tilly International verwacht meer fusies accountantskantoren

Het afgelopen kwartaal was een aantal member firms van Baker Tilly International behoorlijk actief op het fusie- en overnamefront. CEO Geoff Barnes zegt te verwachten dat in 2016 het aantal fusies en overnames in de accountancybranche zal toenemen, omdat firma’s op zoek zijn naar schaalgrootte.

Baker Tilly International heeft een overzichtje gepubliceerd van de fusies en overnames waar de organisatie zelf bij betrokken was de afgelopen tijd.

Sydney, Australië

Op 31 oktober fuseerden Pitcher Partners Sydney (lid van BTI) en Moore Stephens Sydney. De nieuwe firma heeft 27 partners en meer dan 240 medewerkers.

Rusland

Twee weken geleden werd bekend dat de voormalige member firm van Grant Thornton Rusland zich heeft aangesloten bij Baker Tilly International en dat de onderhandelingen over een fusie met Baker Tilly Russaudit in een vergevorderd stadium zijn. De nieuwe fusiefirma heeft 18 partners en 500 medewerkers.

Ohio, USA

Mountjoy Chilton Medley kondigde op 27 oktober een fusie aan met Cooney Faulkner & Stevens. Hierdoor ontstaat een firma met bijna 300 medewerkers en vijf vestigingen.

New Hampshire, USA

Per 1 november heeft Albert Stowe zich aangesloten bij Baker Newman Noyes, een member firm van BTI.

Pennsylvania, USA

Baker Tilly Virchow Krause en SF&Company rondden op 1 november hun fusie af. Hierdoor verstevigt BTI zich in het noordwesten van de VS.

 

Gerelateerde artikelen