ALV NBA kiest nieuw bestuur

Op 17 mei 2016 kiest de algemene ledenvergadering van de NBA vier nieuwe bestuursleden, een voorzitter en vicevoorzitter. Ook de beroepseed voor accountants en de benoeming van een controlerend accountant staan op de agenda.

Bestuur

Drie bestuursleden treden af volgens het geldende rooster:
• Henny Kapteijn RA;
• Jaap Hetebrij RA;
• Jos van Huut RA.

Erica Steenwijk AA RB heeft haar bestuursfunctie tussentijds neergelegd omdat zij in dienst is getreden bij de NBA.

Ten minste zes weken voor de ledenvergadering zal het bestuur de namen van zijn aanbevolen kandidaten meedelen. Tot drie weken voor de vergadering kunnen een ledengroepbestuur of leden een kandidaat aanbevelen voor de vacatures. Een door leden aanbevolen kandidaat moet door ten minste 50 leden worden voorgedragen.

De aftredend voorzitter, Pieter Jongstra RA, en plaatsvervangend voorzitter Diana Clement AA RA, zijn beiden voor een jaar herbenoembaar.

Accountant

Naast (nieuwe) bestuursleden zullen tijdens de ledenvergadering ook een accountant en plaatsvervangend accountant worden benoemd voor de controle van de financiële huishouding van de NBA over 2016 en 2017.

Beroepseed

Een ander agendapunt is de invoering van een door alle accountants af te leggen beroepseed. De instelling van zo’n eed is de eerste maatregel uit het verbeterplan ‘In het Publiek Belang’.

Verder staat besluitvorming over enkele verordeningen op de agenda. De ALV zal plaatsvinden in Spant! te Bussum. Alle NBA-leden worden opgeroepen om de vergadering bij te wonen. Het precieze tijdstip van de Algemene Ledenvergadering en de agenda worden binnenkort bekend gemaakt.

• Formele vooraankondiging ALV

Gerelateerde artikelen