Aftrap community Planet Finance: ‘kruisbestuiving belangrijk’

Als vervolg op de 'groene brigade' van de NBA, waarin werd nagedacht over de rol van accountants en financials rondom duurzaamheid, is inmiddels de community 'Planet Finance' van start gegaan.

Plaats van de kick-off: Circl, het circulaire paviljoen van ABN Amro, in het hart van de Amsterdamse Zuidas. Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Alfa en ambassadeur van Planet Finance, vertelt over het ‘waarom’ van de community. “We zijn bij elkaar als accountants maar ook niet-accountants om oplossingen te vinden voor de problemen die duurzaamheid met zich meebrengt.”

Volgens Fou-Khan is dat is heel belangrijk, want de financiële wereld heeft centjes in handen en “wie de centen in handen heeft bepaalt. En ik denk dat daar onze rol ook ligt, dat we juist vanuit die financiën heel erg kunnen kijken naar hoe we duurzame initiatieven kunnen stimuleren.”

Alle vragen rond duurzaamheid zullen behandeld worden, maar Fou-Khan denkt dat de energietransitie een goed begin is. “Dat is het meest behapbaar en het meest dichtbij.”

De doelstellingen van Planet Finance op een rij:
● Het verbinden van voorlopers en critici (leden en niet-leden);
● Het faciliteren van een community en daaruit voortvloeiende projectgroepen, bestaande uit wetenschap, overheid, bedrijfsleven, internationale werkgroepen en bestaande relevante organisaties;
● Inzicht geven in de huidige stand van zaken en signaleren van toekomstige ontwikkelingen, met betrekking tot de rol van accountants in duurzaamheid. Inclusief beschikbare internationale kennis en netwerken;
● Oplossen: De rol van accountants ontwerpen wat leidt tot concrete oplossingen, toolkits, checklists en scenario’s.

Volg hier updates over Planet Finance

 

Gerelateerde artikelen