AFM heeft moeite om accountants aan te trekken

De AFM had in 2015 moeite om kwalitatief goede accountants aan te trekken. Dit stelt de toezichthouder in het jaarverslag. In de strijd om capabele RA’s legt de AFM het af tegen de grote accountancyfirma’s en het bedrijfsleven.

Maar, om wijlen Johan Cruijff maar eens te citeren: ‘elk nadeel heb zijn voordeel’. Door de lagere beschikbare capaciteit vielen de kosten in 2015 zo’n 10 procent lager uit dan begroot.

AFM: “Met een aantrekkende arbeidsmarkt voor ervaren registeraccountants blijkt het continu lastig om als AFM te concurreren met de grote accountantskantoren en posities in het bedrijfsleven. We hebben in 2015 geïnvesteerd in onze arbeidsmarktcommunicatie, het werkgeversimago onder onze doelgroep en het opbouwen van langetermijnrelaties met potentiële kandidaten. We hebben inmiddels drie nieuwe collega’s verwelkomd die vanuit het uitwisselingsinitiatief met de Big 4-kantoren voor circa twee jaar de overstap hebben gemaakt naar de AFM. In de loop van 2016 starten nog drie nieuwe collega’s vanuit het uitwisselingsinitiatief bij de AFM.”

 

afm jaarverslag15

Lees ook:

Gerelateerde artikelen