Afgeschreven EY-baas UK zet reorganisatie in gang

EY wil opkrabbelen na geflopte splitsing en toenemende regelgeving.

EY heeft de ambtstermijn van zijn Britse baas Hywel Ball verlengd, waardoor hij tot na zijn zestigste kan blijven. Dit gaat in tegen de verplichte pensioenleeftijd van 60 jaar bij EY in Engeland.

De contractverlenging heeft in zakenkringen opzien gebaard. Alom werd aangenomen dat de dagen van Ball geteld waren, nadat hij zich achter de plannen had geschaard om het concern te splitsen. In plaats daarvan gaat Ball de bezem door het management halen. Het MT wordt ingekrompen van dertien naar acht personen. Twee vrouwen die het tegen hem opnamen in 2020 zijn uit het team gezet.

Naar verluidt wil EY Ball voorlopig aan het roer houden. Als voormalige baas van de accountantstak van EY in Groot-Brittannië wordt hij in staat geacht om de organisatie door roerige tijden te loodsen waarin allerlei regelgeving van kracht wordt voor accountants.

Ball zou intern hebben gezegd dat de revisie van het Britse management een begin is. Er zouden nog meer veranderingen aan zitten te komen bij EY UK. Aan partners zou hij de toezegging hebben gedaan dat ze een sterke groei met dubbele cijfers kunnen verwachten. Daarvoor gaat er gesnoeid worden in de kosten en gaat het bedrijf efficiënter werken.

Bij EY in Engeland zou allang onvrede bestaan over partners die managementposities bekleden zonder geld in het laatje te brengen.
 

Gerelateerde artikelen