Accreditatie EuroPort Business School terecht ingetrokken

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft de accreditatie van EuroPort Business School (EPBS) terecht ingetrokken. De opleiding was van onvoldoende kwaliteit, blijkt uit een uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Alle bezwaren van de eliteschool, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, zijn ongegrond verklaard. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Bussemaker trok de accreditatie van de privéschool in april in. Daardoor mocht de instelling geen erkende diploma's meer uitreiken.

De EuroPort Business School heeft zowel mbo als hbo-opleidingen op het gebied van management, bedrijfskunde en internationaal bedrijfsmanagement. Ook worden er bedrijfsopleidingen gegeven, zoals Finance & Control en een leergang Controller.

De school ligt al langere tijd onder vuur, onder meer na een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie. Ook zouden docenten zijn omgekocht door studenten in ruil voor hogere cijfers.

Bij de school was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Overigens stonden er in april nog maar zo'n vijftig tot zestig studenten ingeschreven bij de opleiding, van wie de helft internationale leerlingen.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen