Accountants in top 100 lhbtiq-vriendelijke werkgevers UK

Grant Thornton in Engeland dolblij om erkenning als goede werkgever. 

Veel accountantskantoren omarmen de diverse organisatiecultuur. Toch vallen de kantoren die een duidelijk lhbtiq-vriendelijk beleid hebben nog niet zo op (lhbtiq: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen, queers). In Nederland is er weinig bekend over hun reputatie op dit gebied. 

Wel in Engeland, waar een ranking is voor lhbtiq-vriendelijke werkgevers, samengesteld door Stonewall, een organisatie voor mensen uit de lhbtiq-gemeenschap. Die heeft onlangs de Stonewall Workplace Equality Index (WEI) 2023 samengesteld, de top 100 van werkgevers met het beste lhbtiq-beleid in het Verenigd Koninkrijk.

Daar staan twee accountantskantoren in: KPMG en Grant Thornton. KPMG staat op de achtste plaats in deze Top 100 Employers 2023. In 2017 stond het accountantskantoor nog twee plekken lager op de Stonewall-ranking. 

Grant Thornton staat op plek 38. Voor de particuliere sector staat het kantoor op plek 26 en in de financiële dienstverlening bezet zij de negende plek.

Grant Thornton steekt de vreugde over deze prestatie niet onder stoelen of banken. “We zijn er trots op dat we in de Stonewall Workplace Equality Index (WEI) behoren tot de leidende werkgevers van het VK”, zegt het accountantskantoor in een verklaring.
 

Gerelateerde artikelen