Accountant vervalst testament overleden moeder

Een in Londen woonachtige accountant kan een miljoenenerfenis wel op zijn buik schrijven. De man heeft het testament van zijn overleden moeder vervalst, zo heeft een rechter van het High Court geoordeeld.

Accountant Girish Dahyabhai Patel (65) printte op een blanco document, waarop slechts de handtekening van zijn in 2011 overleden moeder stond, achteraf zogenaamd het testament. Hij hoopte op die manier een belang van £40 miljoen te krijgen in een palmolieplantage van de familie in Maleisië.

Maar zijn broer vocht de echtheid van het testament aan. Nauwgezet forensisch onderzoek toonde aan dat het document een vervalsing was. De rechter was bikkelhard in zijn vonnis. Hij noemde Girish Patel een  “self-confessed liar” die de waarheid als een flexibel iets ziet.

De reputatie van de accountant is aan gruzelementen. Bovendien kan hij opdraaien voor de gemaakte juridische kosten van zo’n £1,3 miljoen. Het oorspronkelijke testament van de moeder, dat was opgemaakt in 1986, blijft in stand en zorgt ervoor dat de broer alles erft.

Gerelateerde artikelen