Accountant van Britse sterren veroordeeld wegens fiscale fraude van £6 miljoen

Een ex-ICAEW-RA met veel beroemde cliënten in de Britse mediasector is veroordeeld voor fiscale fraude ter waarde van minimaal 6 miljoen pond.
Dennis Lunn, eigenaar van Christopher Lunn & Co, genoot bekendheid als accountant van een hele reeks beroemdheden en tv-sterren in het Verenigd Koninkrijk, en vanwege de vele rechtszaken die hij namens hen voerde met de Britse Belastingdienst. Na een diepgaand onderzoek door diezelfde HMRC is Lunn nu zelf veroordeeld voor tenminste zes overtredingen van de  Fraud Act.
 
Lunn had meer dan beroemde 7000 cliënten, ondanks het feit dat hij al in 1995 uit de ICAEW gegooid werd en zijn kantoor in datzelfde jaar failliet ging – een faillissement dat in 1998 werd opgeheven.
In 2010 werd huiszoeking gedaan in het kantoor van Lunn & Co, en Dennis werd gearresteerd. HMRC beschuldigde hem van een hele reeks van overtredingen van de wet, waaronder te hoge rekeningen sturen en valselijk verliezen opvoeren in de jaarrekeningen van zijn cliënten – allemaal met het doel belastingen te ontduiken, aldus HMRC.
 
In januari 2014 werd hij van twee overtredingen vrijgesproken, en de jury kon het niet eens worden over de andere vier aanklachten. Maar HMRC gaf niet op en bleef jaren lang verder onderzoek doen.
Dat onderzoek heeft nu alsnog geresulteerd in een veroordeling, voor vier gevallen van “cheating the Public Revenu”. Uitspraak over de straf die hij zal krijgen volgt op 6 januari aanstaande.
 
Voor meer ‘gory details’ over hoe het kantoor malversaties en fraude gebruikte om de beroemde klanten te ‘helpen’  zie accountancylive.com/
Gerelateerde artikelen