Accountant UK verwacht duizenden faillissementen door schuldencrisis 

Britse ondernemers snakken naar een renteverlaging die er niet gaat komen.

Meer dan een half miljoen Britse bedrijven worden geplaagd door schulden. Het aantal bedrijven in financiële moeilijkheden groeide afgelopen kwartaal met meer dan dertig procent. Bij ruim veertigduizend bedrijven is de situatie ‘kritiek’.

  • Bedrijven in Engeland zijn bedolven met schulden waarvoor ze hoge rentelasten dragen
  • Tienduizenden bedrijven staan op omvallen; hun situatie geldt als ‘kritiek’
  • De Bank of England wil van geen renteverlaging weten omdat de Britse inflatie nog te hoog is

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Engelse accountantskantoor Begbies Trayno. Geen enkele sector blijft gevrijwaard van de financiële malheur. Bedrijven worstelen vooral met de hoge rente die ze op hun schulden moeten betalen.

Volgens de onderzoekers hebben Britse bedrijven hun financiële reserves verstookt tijdens de covidpandemie. De balansen van bedrijven staan nu vol schulden die niet meer af te lossen zijn voor de ondernemers.


Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


De crisis is het ergst in de bouw, de vastgoedsector, de financiële dienstverlening en ondersteunende diensten. Ongeveer de helft van de bedrijven in kritieke financiële nood komt uit een van deze sectoren. Britse ondernemers snakken naar een renteverlaging, maar de Bank of England is niet van plan de renteteugels te laten vieren. De inflatie is in Engeland hardnekkiger dan in de eurozone en de VS. 

Het accountantskantoor Begbies Trayn verwacht dat de komende maanden duizenden bedrijven failliet zullen gaan. Bij steeds meer bedrijven in financiële nood zal de situatie kritiek worden, wat weer tot nieuwe faillissementen leidt. 

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de top 5 belangrijkste handelspartners voor Nederlandse bedrijven. In 2022 steeg de export naar het VK tot € 52,5 miljard, een aanzienlijke toename ten opzichte van het voorgaande jaar (€ 43 miljard), aldus RVO. Deze economische betrekkingen zijn van groot belang voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in internationale handel.

Lees ook:



Gerelateerde artikelen