Accountant PwC neemt schuld blunder Oscaruitreiking op zich

Accountantsbureau PwC heeft maandag de schuld op zich genomen van de blunder bij de prijsuitreiking van de Oscar voor de beste film.

PwC verontschuldigt zich in een verklaring voor de fout, waardoor La La Land aanvankelijk onterecht werd uitgeroepen tot beste film. De excuses gaan dan ook vooral naar de makers van Moonlight, de film die de Oscar daadwerkelijk had gekregen.

Het accountantskantoor was verantwoordelijk voor de formele gang van zaken bij de Oscaruitreiking. Wij hebben de fout gemaakt, zo zegt het bedrijf.

Daarmee wordt de druk weggehaald bij de uitreikers, die een verkeerde envelop openden. Presentator Warren Beatty en actrice Faye Dunaway hadden een envelop gekregen waarin de naam van de beste actrice stond en die speelde in La La Land. Zij gingen af op de vermelding van de filmnaam. De fout drong pas goed door toen de makers van La La Land hun dankwoord al stonden uit te spreken.

De verkeerde envelop zou door een medewerker achter de schermen zijn aangereikt. Het bedrijf onderzoekt nu samen met de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, die de Oscars toekent, waar de procedure misging. PwC is onder meer verantwoordelijk voor de geheimhouding en de officiële bekendmaking van de winnaars.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen