Accountancy-Systems in volle gang

In het NBC te Nieuwegein vindt vandaag Accountancy Systems plaats, het vakevent voor innovatieve software voor de MKB-accountants. Een belangrijk onderdeel van het event is de National Accountancy Award 2016.

Verschillende genomineerden hebben reeds hun case gepresenteerd aan de jury, waaronder DB Accountants, Easy ZZP, TOP Accountants en IBEO (Ik Ben Een Ondernemer). Wat opviel was dat klanttevredenheid als belangrijker wordt gezien dan softwaretools, wat niet wegneemt dat alle kantoren zwaar inzetten op innovatie in software. BD Accountancy heeft hiervoor zelfs een eigen platform ontwikkeld samen met een beginnende softwarepartij.

Uit de verhalen van de genomineerden komt de trend naar voren dat inkomsten uit administratie teruglopen en kantoren daarom steeds meer inzetten op hoogwaardiger advies. Een voorbeeld waar verschillende kantoren op inzetten is bijvoorbeeld fiscaal-financial advies, maar ook data-analyse. Dat betekent extra aandacht voor het eigen personeel; IBEO doet dat bijvoorbeeld door wekelijks met het personeel een bootcamp te organiseren en een vrijdagmiddagborrel.

De uitreiking van de Accountancy Awards vindt plaats om 17:00.

Gerelateerde artikelen