ACCA erkend als arbitrage-instelling

Cliënten van leden van ACCA , die alle interne klachtenprocedures van hun accountantskantoor hebben doorlopen, kunnen voortaan een beroep doen op arbitrage door ACCA.
ACCA, de Association of Chartered Certified Accountants, heeft van het Britse Chartered Trading Standards Institute een vergunning gekregen om te fungeren als beroepsinstantie, wanneer cliënten van leden van ACCA vinden dat hun klacht over dienstverlening door het betreffende kantor niet serieus genomen wordt.
 
Vanaf oktober van dit jaar zullen kantoren die lid zijn van ACCA  hun cliënten bij onopgeloste klachtenprocedures moeten verwijzen naar die organisatie; die daarna de klacht zal beoordelen en bepalen of deze in aanmerking komt voor arbitrage.
 
Een en ander betekent ook, dat ACCA zich zal schikken onder het toezichtregime van het  Chartered Trading Standards Institute. Dat etekent jaarlijkse rapportage en het recht op toegang tot Acca’s prcedures en archeven voor audits door het CTSI.
 
ACCA heeft de nieuwe status als officieel arbitrage-instituut aangevraagd in reactie op de richtlijn van de EU over alternative dispute resulution, die eerder dit jaar van kracht werd.
 
Gerelateerde artikelen