Aandelenplan voor medewerkers BDO VS

Eigendom van de organisatie geldt als een vorm van pensioen.

BDO VS is het eerste grote accountantskantoor in de VS dat een aandelenplan voor het personeel invoert. Eind augustus wordt het van kracht. Ruim tienduizend werknemers krijgen een stukje van BDO VS in eigendom. Concurrentie op de arbeidsmarkt is voor BDO een belangrijke reden om het aandelenplan te lanceren.

"Getalenteerde professionals hebben veel keuzemogelijkheden bij het kiezen van een startpunt en het opbouwen van hun carrière", zegt Cathy Moy, chief people officer van BDO VS, in een persbericht. "Het aandelenplan is uniek en innovatief in ons vakgebied en ondersteunt ons doel om een voorkeurswerkgever te zijn."

BDO stelt het aandelenplan voor als een soort pensioenregeling, opgericht als een trust, waarbij huidige en toekomstige werknemers in de loop van de tijd economisch eigendom van het bedrijf ontvangen. Door de toewijzing van bedrijfsaandelen zullen medewerkers van BDO toegang krijgen tot een pensioenregeling die geen eigen bijdrage vereist, aldus BDO VS.

Eerder werd al bekend dat BDO VS het partnermodel heeft oppgegeven. De organisatie is in stilte formeel een bedrijf als zoveel anderen geworden. Partners worden aandeelhouders en werknemers.

De transitie heeft zich tot nu toe in stilte voltrokken. In een verklaring vorige week zei Wayne Berson, CEO van BDO USA, dat "conversie fiscale en andere voordelen biedt om ons bedrijf te positioneren voor blijvend succes terwijl we blijven groeien en transformeren".

Gerelateerde artikelen