Aandelenparticipatie Countus voor alle medewerkers

Ook nieuwe medewerkers krijgen tien Countus-certificaten. 

Per direct zijn alle medewerkers van de Countus Groep mede-eigenaar van het accountants- annex advieskantoor. Alle medewerkers krijgen tien Countus-certificaten.

Dit brengt nauwelijks veranderingen met zich mee voor de eigendomsstructuur. Countus kende geen partnerstructuur. Voor alle medewerkers was het al mogelijk om een aandeel in Countus aan te kopen via de medewerkersparticipatieregeling. Nieuw is dat vanaf 1 juli 2023 alle medewerkers tien van deze certificaten krijgen.

Iedereen met een vast dienstverband krijgt hetzelfde aantal certificaten, ongeacht de omvang van het dienstverband. Ook alle nieuwe medewerkers die de komende jaren instromen krijgen tien certificaten.

De zeggenschap in de Countus Groep blijft van de Stichting Countus Groep, waarvan de Raad van Commissarissen het bestuur vormt. De medewerkers zijn uitsluitend economisch mede-eigenaar via de participatieregeling. Het resultaat dat de Stichting behaalt als meerderheidsaandeelhouder blijft in het bedrijf. 

Het resultaat dat de participatieregeling behaalt komt toe aan de certificaathouders en vertaalt zich in een stijgende inwisselkoers en een jaarlijks dividend. 

“De Countus Groep heeft vanuit het verleden een coöperatieve instelling en daarin past de betrokkenheid van onze medewerkers”, aldus Bob Seemann, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Dat hebben we vormgegeven via de medewerkersparticipatieregeling. Onze medewerkers maken het verschil, met deze stap willen we betrokkenheid belonen en alle medewerkers laten meedelen in het resultaat dat we gezamenlijk behalen.”

De omzet van de Countus Groep is afgelopen jaar gestegen met 12,8 procent, tot ruim 57 miljoen euro. De liquiditeit en solvabiliteit zijn onverminderd goed gebleven en ook het rendement is verbeterd, meldt het bedrijf.
 

Gerelateerde artikelen