Aandeelhouders klagen Oracle aan vanwege accounting-methodiek

Oracle moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor de manier waarop (toekomstige) inkomsten uit cloud-diensten in de boeken verwerkt worden.
Een groep aandeelhouders onder leiding van investeerder Grover Klarfeld  heeft een groepsgeding aangespannen tegen Oracle voor het kunstmatig oppompen van de inkomsten die het bedrijf behaalt uit cloud-diensten. Daarmee, aldus de aanklagers, vergroot Oracle op onverantwoorde wijze het risico dat de aandeelhouders lopen met hun investeringen., en dat betekent een overtreding van Sarbanes-Oxley en de Dodd-Frank acts.
 
De aanklacht komt een week nadat een ex-financial manager van Oracle een klacht indiende omdat zij meent onterecht ontslagen te zijn als klokkenluider – zij had meermalen bij haar leidinggevenden geklaagd dat in haar optiek de manier waarop Oracle de inkomsten uit cloud-abonnementen boekte niet conform de betreffende accounting standaards was.
Acht maanden nadat zij ontslagen was – volgens Oracle omdat zij, nauwelijks een jaar in dienst,  haar werk niet naar tevredenheid deed – diende zij een klacht in bij een US District Court in San Francisco. Daarbij stelde zij dat Oracle haar contract beëindigd had “omdat zij weigerde te participeren in haars inziens onwettige boekhoudpraktijken.”
Gerelateerde artikelen