2,5 miljard steun? Onvoldoende, zegt de techindustrie

‘Met een eenmalige investering is het ondernemingsklimaat niet gered.’

Een eenmalige investering is niet genoeg om het verslechterende investeringsklimaat structureel te verbeteren. Dit zegt de ondernemersorganisatie van de technologische industrie FME over de ruim 2,5 miljard euro die het demissionaire kabinet en de regio Eindhoven uittrekken voor het verbeteren van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector.

"Dit is een mooie investering, maar een kleiner deel van de complexe puzzel voor een sterke economie", zegt voorzitter Theo Henrar. 

Werkgeversorganisatie VNO-NCW laat weten de steun van het kabinet te waarderen en noemt de regio Eindhoven, ook wel Brainport genoemd, "dé technologische en economische motor van Nederland en strategisch van groot belang". "Nederland heeft met Brainport Eindhoven een unieke positie in de wereld en die moeten we koesteren", vindt VNO-NCW.

Het is wat de lobbyclub betreft dan ook goed dat het kabinet extra geld uittrekt voor wonen, wegen en het opleiden van technische mensen. "Een kwart van alle private investeringen in onderzoek en innovatie komt uit deze regio. De regio is daarmee cruciaal voor de toekomst van Nederland en omdat andere landen niet stilzitten wat betreft investeringen in de halfgeleiderindustrie moet ook ons land extra zeilen bijzetten." (ANP)

Meer over het Nederlandse vestigingsklimaat:

 

 

Gerelateerde artikelen