15.000 steunen petitie tegen hogere bouw-btw

Een campagne om het verlaagde btw-tarief in de bouw te behouden, krijgt steun van duizenden mensen. De petitie btw-nee is in vijf weken ruim 15.000 keer getekend. Dat meldde de belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw voor zzp'ers in de bouw, hout en techniek zaterdag.

Voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw overhandigde de handtekeningen zaterdag aan SP-Kamerlid Arnold Merkies.

Op dit moment geldt voor verbouwing en verbetering van woningen een lager btw-tarief van 6 procent op arbeid. Het lage tarief is bedoeld als stimulans voor de bouw, die door de economische crisis in het slop zat. Maar vanaf 1 juli geldt de regeling niet meer.

Ondanks aandringen van de voltallige oppositie in de Tweede Kamer en de hele bouwwereld is het kabinet nog niet van zijn besluit teruggekomen en heeft het nog geen verlenging aangekondigd.

Bijna de helft van de ondertekenaars (47 procent) van de petitie werkt niet in de bouw, zegt Zelfstandigen Bouw. Dat verbaast voorzitter Verhoef niet. ,,De verhoging van de btw raakt ook de consument. Als het kabinet dit doorzet, is de consument na 1 juli een stuk meer geld kwijt voor het noodzakelijke onderhoud aan zijn huis."

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen