Het uitgebreide steunpakket voor winkels die vanwege de lockdown gesloten zijn is niet voldoende.
Ook Nederland moet op de zwarte lijst van belastingparadijzen.
Steunpakket uitgebreid met 7,6 miljard vanwege zware gevallen.
Grootste pensioenfonds haalt de ondergrens dekkingsgraad niet.
Driekwart van alle aanvragen om noodsteun wordt afgewezen.
Oplossing is onuitvoerbaar, risico op foutieve uitgaven torenhoog.
Meeste bedrijven hebben nog nooit gehoord van BMKB-C regeling.
De Europese Commissie heeft een publieke raadpleging geopend over een nieuwe 'digitale heffing'. Het initiatief moet volgens het dagelijks EU-bestuur leiden tot eerlijke belastingheffing in Europa en zorgen dat internetbedrijven bijdragen aan het economisch herstel in de EU. De consultatieronde duurt twaalf weken.
Schulden die gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire hebben bij de overheid worden kwijtgescholden.
Bij een klacht over een rechtsoordeel gaat het om de (onjuiste) toepassing van het recht door het Hof.
Aan de sterke opmars van de bitcoin lijkt voorlopig een einde gekomen.
Vele steunmaatregelen lang niet toereikend om financiële drama’s bij mkb’ers te voorkomen.
Particuliere winkeliers maken wel afspraken over aanpassing huur.
Het UWV verwacht de derde NOW-ronde in totaal zo'n 2,8 miljard euro uit te keren.
Thuiswinkel.org wijst ondernemers op nieuwe btw-regels voor grensoverschrijdende leveringen naar andere EU-landen die 1 juli ingaan.
Google heeft in acht jaar tijd 128 miljard euro via een Nederlandse dochteronderneming naar belastingparadijs Bermuda gesluisd. Daarover betaalde het techbedrijf in Nederland ruim 25 miljoen euro belasting, schrijft de NOS op basis van het laatst gepubliceerde jaarverslag van dat Nederlandse dochterbedrijf.
De overheid als aandeelhouder van MKB-bedrijven in nood? Een idee van MBK-Nederland.
Het bedrag dat belastingvrij mag worden geschonken gaat in 2021 tijdelijk met € 1.000 omhoog. Dit is besloten vanwege de coronacrisis. Ook de schenkingsvrijstelling voor schenkingen van ouders aan kinderen is met € 1.000 verhoogd.
Ruim anderhalf jaar geleden kwam (toen nog) staatssecretaris van Financiën Menno Snel met het voorstel een ‘tax governance code’. Die code is er nog niet. Wel is er nu een essaybundel ‘Tax governance, maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethiek. Tijd voor een code?’.
Het NOW-percentage voor de loonsom moet van ONL in het eerste kwartaal van 2021 naar 90 procent.
Steeds meer banken voeren negatieven spaarrentes in. Per 1 februari hanteert ook Knab een negatieve rente.
Ouderenbelangenvereniging Koepel Gepensioneerden (KG) vindt dat de strenge regels die gelden totdat het nieuwe pensioenstelsel in 2026 ingaat direct van tafel moeten. Volgens KG-voorzitter Jaap van der Spek vrezen gepensioneerden namelijk dat hun pensioenen nog jaren zullen blijven aftakelen.
De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar aanzienlijk sterker dan de inflatie.
Maar er komt geen einde aan de negatieve basisrente.
Ontslagcompensatie kan oplopen tot tienduizenden euro's.
Voor fiscale zaken moeten mensen weer naar de Belastingtelefoon.
Huizenbezitters dienen net zo veel belasting over hun eigen huis te betalen als ze betalen over hun spaargeld.
Met name de Belastingdienst zal vanwege de dividendbelasting profiteren van de komst van autoreus Stellantis.
Door het massale thuiswerken moeten werkgevers kritisch kijken naar de manier waarop zij onkosten vergoeden.
Start-ups kunnen opnieuw Corona-OverbruggingsLening aanvragen.
De opmars van de bitcoin gaat onverminderd door. De waarde van de digitale munt steeg zondag tot meer dan 34.000 dollar, daags nadat één bitcoin voor het eerst meer dan 30.000 dollar waard was geworden.
De regeling voor de voorraadvergoeding die het Kabinet voorstelt aan door de lockdown gedupeerde retail ondernemers is onrealistisch en moet veel hoger. Dat stelt winkeliersorganisatie INretail op basis van berekeningen voor mode-, schoenen- en sportondernemers.
Er is een nieuwe Milieulijst, met een opsomming van investeringen waarvoor vanaf 1 januari 2021 de willekeurige afschrijving op milieubedrijfsmiddelen (VAMIL) en/of de milieu-investeringsaftrek (MIA) geldt.
Nederlanders betalen in 2021 naar schatting zo'n 6,1 miljard euro aan wegenbelasting, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Verwacht wordt dat de wegenbelasting die het Rijk int komend jaar lager uitvalt dan in 2020, terwijl die voor de provincies juist stijgt.
De jaarrekeningen van bedrijven kunnen komend jaar wat langer op zich laten wachten als gevolg van de coronacrisis. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), die stelt dat het meer tijd kost om alles op afstand te controleren. Ook is er veel tijd gemoeid met de afgifte van NOW-verklaringen.
Beleggingsfondsen in herverpakte bedrijfsleningen keren Nederland massaal de rug toe, meldt het FD. De managers van deze fondsen zoeken een veilig heenkomen voor de btw die vanaf 1 januari verschuldigd zou zijn over het vermogensbeheer. Die belasting drukt de opbrengst voor de deelnemers.
AccountantWeek.nl informeert over zaken die voor accountants, medewerkers van MKB-accountantskantoren en hun klanten écht relevant zijn. Als lid ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor je.
AccountantWeek.nl is onderdeel van Sijthoff Media, dé partner voor (finance) professionals. Benut de vele advertentiemogelijkheden.
Daan Commandeur Partner Manager
0628068433 daancommandeur@sijthoffmedia.nl