Het aantal faillissementen in Nederland is in april te midden van de coronacrisis met ruim een derde gestegen op jaarbasis.
Massale leegstand van kantoren zoals na de financiële crisis in 2008 zijn de komende tijd nog niet aan de orde.
Vier op de tien Nederlanders die thuiswerken vanwege de coronacrisis werken thuis langer door dan op kantoor.
De economische problemen zullen nog voortduren.
De nieuwe maatregelen zijn een stuk soepeler.
Brussel rekent in 2021 op een groei van gemiddeld 6,3 procent bij een toename van investeringen van 10,2 procent.
MBO’ers en starters krijgen de hardste klappen op de arbeidsmarkt. Laatste weken licht herstel.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kijkt met gemengde gevoelens naar berichten dat buitenterassen waarschijnlijk per 1 juni weer open mogen van het kabinet.
De Tweede Kamer debatteert woensdag over de miljardensteun die KLM van het kabinet krijgt om de coronacrisis het hoofd te bieden.
Het kabinet sluit niet uit dat meer bedrijven die van groot maatschappelijk belang zijn, door de coronacrisis in de problemen komen.
De omzet van supermarkten groeit dit jaar bijna twee keer zo snel als voor de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
De meeste winkelstraten in Nederland zijn breed genoeg om bij drukte aan de vereisten van de 1,5 metereconomie te voldoen.
Meeste werkgevers zijn klaar voor de herstart van hun bedrijf in de 1,5 metereconomie.
Vorige week zijn flink meer bedrijven failliet gegaan dan in de voorgaande week.
Ondernemers in consumentengerichte branches als de horeca en de reissector rekenen door de coronacrisis in het lopende kwartaal op fors minder omzet en een daling van de werkgelegenheid.
Door de wereldwijde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het producentenvertrouwen in april 2020 op het laagste niveau beland sinds de start van het onderzoek in 1985.
Met alle zorgen en onzekerheden die de coronacrisis voor MKB bedrijven teweegbrengt, lijkt – als tegenbeweging wellicht – dat de onderlinge verbinding en saamhorigheid binnen MKB bedrijven toeneemt.
Nederlanders hebben vorig jaar bijna twee miljard euro uitgegeven in webwinkels uit andere landen in de Europese Unie.
Premier Mark Rutte heeft "niet te veel piketpalen geslagen" tijdens de videoconferentie met zijn 26 collega-leiders over het opzetten van een Europees herstelplan vanwege de coronacrisis. "Ik wil gewoon eerst weten wat er nodig is en of er behoefte aan is. Het heeft weinig zin om over getallen te spreken als je dat niet weet", zei hij na afloop.
Ondernemers vrezen voor het ergste.
Nu al zijn in Europa ruim twee miljoen auto's niet geproduceerd door de coronacrisis.
Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid zijn fors verslechterd.
Dat schrijven Amsterdamse ondernemers in een open brief.
De crisis op de woningmarkt van 2008 tot 2013 keert met de coronacrisis niet automatisch terug.
De huizenprijzen in Nederland zijn in maart weer wat sneller gestegen dan in de maanden daarvoor.
Om de coronacrisis in Europa aan te pakken is mogelijk 1,5 biljoen euro aan steun nodig.
Een keiharde recessie en dat betekent een ernstig gebrek aan liquiditeit in de economie wat weer tot faillissementen zal leiden.
De Europese autoverkoop is in maart flink gekelderd als gevolg van de coronapandemie. Het aantal auto's dat aan de man werd gebracht, is vergeleken met een jaar eerder ruimschoots gehalveerd tot 567.308 stuks.
Als Rutte nog veel langer zijn oren laat hangen naar IC-artsen en virologen zal dat draconische gevolgen hebben voor het Nederlandse MKB.
De Nederlandse economie zal dit jaar naar verwachting met vijf procent krimpen als gevolg van de coronacrisis.
In de eerste week van april zijn bijna 60 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in diezelfde periode vorig jaar.
De noodregeling om ondernemers tijdens de coronacrisis uit de brand te helpen, kampt met een aantal hiaten waardoor gedupeerde ondernemers toch op kosten worden gejaagd.
Nog veel ZZP'ers in Nederland vrezen in de coronacrisis buiten de boot vallen als het gaat om de steunmaatregelen van het kabinet. Belangenbehartiger Stichting ZZP Nederland wil daarom dat er meer maatwerk toegepast gaat worden.
Ze zien het vertrouwen in de Europese economie dalen met 32 procent, deglobalisering op de agenda.
De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis.
Ongeveer 62.500 bedrijven en ondernemers hebben zich tot dusver bij het corona-noodloket gemeld voor een bedrag van 4000 euro om de meest acute nood te kunnen verlichten.
AccountantWeek.nl informeert over zaken die voor accountants, medewerkers van MKB-accountantskantoren en hun klanten écht relevant zijn. Als lid ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.
Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor je.
AccountantWeek.nl is onderdeel van Sijthoff Media, dé partner voor (finance) professionals. Benut de vele advertentiemogelijkheden.
Daan Commandeur Partner Manager
0628068433 daancommandeur@sijthoffmedia.nl