Zwitserland eist gegevens op van off-shore cliënten van HSBC uit India

Indiase rekeninghouders van HSBC Suisse, geïdentificeerd via gelekte data, moeten Zwitserland toestemming geven om hun gegevens over te dragen aan de Indiase autoriteiten. Op straffe van openbare naming en shaming.
Wereldbank HSBC  zag na alle schandalen zijn winst dalen van 22 miljard in 2013 tot 18 milard in 2014. De bank verontschuldigde zich bij de pubicatie van de jaarcijfers meteen bij haar aandeelhouders en andere investeerders vanwege het gedrag van h aar Zwitserse vestiging.
 
Klanen van de bank ontvingen een email, waarin aangekondigd werd dat Zwitserland bereid is ‘administratieve assistentie’ te verlenen aan de beastingautoriteiten in India, die bijzonder veel interesse hebben getoond in detais over Indiase burgers met een rekening in Zwitserland.
 
De rekeninghouders hebben dertig dagen, om een in Zwitserland gevestigde  ‘derde partij’ te benoemen, die namens hen kan optreden in relatie tot deze aangekondigde openbaarmaking.  Dit vanwege het feit dat de Zwitserse wet niet toestaat over belastingzaken te communiceren met niet-ingezetenen.
Indiërs die na de genoemde dertig dagen nog steeds geen lokale procuratiehouder aangewezen hebben zullen hun personalia gepubiceerd zien in de Zwitserse staatscourant. 
 
Gerelateerde artikelen