‘Zien is geloven’

'Geloof het pas als je het ziet.' Dat was de voornaamste boodschap die Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED de bezoekers van zijn twee sessies tijdens de Financial Systems Beurs op het hart drukte.

Tijdens de eerste sessie ‘Gids Boekhoudsoftware 2015’ ging Bottemanne in op het aanbod van standaard boekhoudsoftware. Het aanbod is ruim, maar de aanwezige functionaliteit verschilt behoorlijk. ‘In Nederland zijn er nauwelijks complete boekhoudpakketten,  aldus Bottemanne.’

Hij is trouwens bijzonder sceptisch over de wijze waarop softwareleveranciers hun product aan de man proberen te brengen. Volgens Bottemanne wordt er door menig leverancier gelogen over aanwezige functionaliteiten in pakketten. Deze kritiek van Bottemanne wordt hem vaak niet in dank afgenomen. ‘Vaak zien ze me dan ook liever niet in de zaal zitten’.  Hij drukte de bezoekers op het hart alleen live demonstraties te geloven en geen powerpointpresentaties.

In een tweede sessie gaf Bottemanne meteen maar het goede voorbeeld. De sessie draaide om de adoptie van elektronisch factureren die een impuls krijgt door de UBL Ketentest. Tijdens de sessie kreeg een aantal softwareleveranciers de gelegenheid om live te demonstreren hoe het proces van een factuur aanmaken en verzenden via UBL verloopt en goed functioneert.

Gerelateerde artikelen