Zakencentrum Londen hengelt naar Nederlandse samenwerking

Gezamenlijke aanpak voor energietransitie, duurzaamheid en klimaatverandering.

De banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk moeten verder aangehaald worden als het gaat om belangrijke thema’s als de energietransitie, duurzaamheid en klimaatverandering. Dat heeft Lord Mayor Michael Mainelli van de City of London gezegd bij een bezoek aan Den Haag. Volgens hem zijn die banden al erg sterk en is het belangrijk dat ze gekoesterd worden nu er in beide landen nieuwe regeringen zijn aangetreden.

Mainelli is in de eeuwenoude functie de belangrijkste belangenbehartiger van het financiële district van de Britse hoofdstad. De functie Lord Mayor of London moet overigens niet verward worden met die van burgemeester van Londen. Mainelli brengt deze week een bezoek aan Nederland om Londen als financieel centrum te promoten. Er worden bezoeken afgelegd aan onder meer ING, de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Beide handelslanden hebben volgens Mainelli veel gemeenschappelijke interesses, zoals energie, duurzaamheid, fintech en klimaatverandering. “We willen daarom diepere relaties. Hij stelt dat de City of London niet alleen een internationaal financieel knooppunt is, maar ook een belangrijke speler op het gebied van bijvoorbeeld wetenschap en technologie. Ook zijn er onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, ruimtevaart en geestelijke gezondheid waar hij de samenwerking zoekt.

Gerelateerde artikelen