Wijziging partnerbegrip in Belastingplan 2018

In het Belastingplan 2018 wordt een wijzigingsvoorstel opgenomen van het partnerbegrip voor de toeslagen en inkomstenbelasting waardoor pleegkinderen waarvoor een pleegzorgvergoeding is ontvangen uitgezonderd worden voor partnerschap. Deze tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden ingevoerd vanaf het berekeningsjaar 2017.

Dat laat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën weten in een brief waarin hij de Tweede Kamer informeert over toezeggingen gedaan tijdens het Algemeen Overleg over de Belastingdienst van 8 juni 2017.

Wiebes: “De aanvrager en het pleegkind zullen zelf een verzoek moeten doen bij de Belastingdienst om het pleegkind niet aan te merken als partner. De Belastingdienst beschikt namelijk niet over gegevens om de betreffende aanvragers zelf te herkennen. Vooruitlopend op de wetgeving zal met een beleidsbesluit de invoering daarvan geregeld worden. Op het moment dat het beleidsbesluit is getroffen zal hierover gecommuniceerd worden met bijvoorbeeld belangenorganisaties.”

Gerelateerde artikelen