Wiebes stuurt ‘quickscans’ amandementen Belastingplanpakket naar Kamer

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft vandaag de schriftelijke antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het plenaire debat over het pakket Belastingplan 2016 naar de Tweede Kamer gestuurd. Ook reageert hij in ‘quickscans’ op amandementen die zijn ingediend op het Belastingplanpakket.

Het ANP meldt trouwens dat Wiebes erop vertrouwt dat het debat over zijn Belastingplan eindigt met een deal met de oppositie. ‘Ik heb er vertrouwen in, heel Nederland is toe aan belastingverlaging’, zei Wiebes woensdag voorafgaand aan het al vierde debat over zijn Belastingplan. Hij zei erbij dat hij van nature een optimist is.

In het Belastingplan regelt het kabinet een lastenverlichting van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven volgend jaar. Het plan gaat alleen door als genoeg oppositiepartijen het ook steunen, omdat het kabinet in de Senaat geen meerderheid heeft. Ondanks de vier debatten en wekenlang praten achter de schermen is er nog steeds geen overeenstemming.

Wiebes ziet toch nog steeds allerlei mogelijkheden, met allerlei oppositiepartijen. ‘Alle partijen zijn me even lief. Deze partijen willen ook een belastingverlaging. Er is wel discussie over de manier waarop.’

Aan het begin van het debat eisten verschillende oppositiepartijen een verklaring van Wiebes over ‘achterkamertjesoverleg’ dat hij heeft gevoerd met CDA en D66. Wiebes antwoordde dat hij niets schimmigs heeft gedaan en dat hij al weken geleden heeft aangekondigd dat hij met fracties praat die ook met hem willen praten. Volgens hem is hij zeker niet ‘de democratie achter de rug om aan het bedotten’.

• Quickscans amandementen Belastingplanpakket 2016
• Antwoorden schriftelijke vragen Belastingplan 2016

Gerelateerde artikelen