Wiebes: In verlenging VAR is niet voorzien

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën hoopt dat de Eerste Kamer snel instemt met de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties. De geldigheidsduur van de bestaande VAR’s loopt namelijk op 1 januari 2016 af. Dit blijkt uit een overzicht van fiscale wetsvoorstellen die vragen om een spoedige afhandeling door de Eerste Kamer.

In dit overzicht zegt Wiebes: ‘Dit wetsvoorstel vervangt de huidige slecht handhaafbare VAR-systematiek. Handhaafbaarheid van wetgeving is een prioriteit. Op 1 januari 2016 loopt de geldigheidsduur van de bestaande VAR’s af. In een verlenging daarvan is niet voorzien. Als de wet niet per 1 januari 2016 in werking kan treden ontstaat onzekerheid over de status van de reeds afgegeven VAR’s, de noodzakelijke verlenging daarvan en de afgifte van nieuwe VAR’s.’

• Overzicht spoedeisende wetsvoorstellen Financiën (Fiscaal)

 

Update Loonheffing en Werkkostenregeling in één dag
Bent u op zoek naar tips en actualiteiten op het gebied van loonheffingen en werkkostenregeling? Volg dan de eendaagse cursus Actualiteiten Loonheffing & Werkkostenregeling. Ontvang talloze tips en voorkom direct onnodige risico’s en torenhoge naheffingen. Meld u nu aan.


  

Gerelateerde artikelen