Wie goed doet, goed ontmoet

MVO werkt ook voor accountantskantoren!
Op Accountingtoday wordt uitgebreid de casus beschreven van accountantskantoor Davis & Hodgdon (Williston, Vermont, USA) dat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ tot kern(waarde) van de activiteiten gemaakt heeft. En daar veel succes mee boekt.
 
Sinds medio 2014 hanteert het kantoor (met 27 medewerkers)  een formeel ‘corporate social responsibility’ beleid, dat dient als basis voor hoe het kantoor economische, sociale en milieufactoren meeweegt in het dagelijks werk en in de strategische planning. Daarbij laat het actief weten, aan de medewerkers, de cliënten en de samenleving waar het kantoor deel van uitmaakt, wat en waarom de prioriteiten van de onderneming zijn.  Vanuit het MVO-beleid wordt ook gemonitord en gerapporteerd over hoe het kantoor de niet-financiële doelstellingen behaalt.
 
Het CSR-beleidsdocument telt 19 pagina’s en is opgebouwd rond drie componenten:
Wat het kantoor doet voor de plaatselijke community: samenwerking met non-profits, donaties en subsidies, en een Employee Volunteer Programma waarbinnen medewerkers vrijwilligersdiensten vervullen – in de baas zijn tijd;
Duurzaamheidsdoelstellingen en –standaards, zoals de bewaking van de CO2-footprint, recycling, zonnepanelen, catering met lokale producten enz. en
Staff Wellness, waarin vastgelegd wordt hoe de medewerkers beloond worden, hoe work-life balance bewaakt wordt, training en opleiding, carrièrecoaching en nog veel meer. 
Lees de uitgebreide case over hoe het kantoor tot deze keuze kwam, en wat de ervaringen zijn tijdens de ontwikkeling en implementatie van dit MVO-beleid, via accountingtoday.com.
Gerelateerde artikelen