Wet elektrisch berichtenverkeer Belastingdienst in Staatsblad gepubliceerd

Vandaag is de wet die het elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst regelt, in het Staatsblad gepubliceerd. De wet treedt op 1 november 2015 in werking.

In de wet wordt de grondslag gecreëerd voor het elektronische berichtenverkeer. Daarbij is het streven om het berichtenverkeer tussen de belastingplichtige en de Belastingdienst op langere termijn uitsluitend nog langs elektronische weg te laten plaatsvinden.

Voor de heffing en inning van gemeentelijke heffingen en waterschapsheffingen wordt nog niet de mogelijkheid geopend elektronisch berichtenverkeer voor de belastingheffing en de invordering verplicht te stellen. Op het moment dat tot introductie van die verplichting voor de gemeentelijke heffingen en de waterschapsheffingen wordt besloten kunnen de in de artikelen VII en IX van de Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst opgenomen wijzigingsopdrachten op een bij koninklijk besluit vast te stellen tijdstip in werking treden.

• Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst

• Besluit tot inwerkingtreding van de artikelen I tot en met VI, VIII en X van de Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst

Gerelateerde artikelen