Werkdruk breekt zelfstandige professionals op

Driekwart van de zelfstandige professionals werkt door tijdens de vakantie. Dat terwijl het overgrote deel (80%) snakt naar vakantie. Nemen ze vrij, dan raakt zeventien procent van slag. Een kwart loopt op vakantie te tobben over het werk.

Dit blijkt uit de tweede meting van de Vitaliteitsmonitor van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir onder 1.340 zakelijk en medisch professionals. Bas Kuik van Movir geeft desgevraagd aan dat ook accountants meededen aan dit onderzoek.

Professionals ervaren niet alleen meer stress (23%), maar zorgen ze ook minder goed voor zichzelf. Een op zes eet meer, tien procent eet ongezond en drinkt meer alcohol en twintig procent beweegt minder. Daarnaast slaapt twaalf procent slechter slaapt en heeft een op last van sombere stemmingen.

Toch vinden de ondervraagde professionals zelf dat er geen vuiltje aan de lucht is. Ze beoordelen hun vitaliteit met een 7,6. Maar ze zijn wel toe aan vakantie, ruim een derde snakt ernaar. 

Het overgrote deel (80%) wil dingen anders gaan aanpakken. Zo wil een derde meer ontspannen in het leven staan, een op de drie zegt meer te gaan bewegen of gezonder te eten. Een vijfde gaat meer aandacht schenken aan zichzelf. 

 

Gerelateerde artikelen