Wereldwijd “IFRS mindset” bevorderen door opleiding en training

Het IFRS Education Initiative moet zorgen, dat accountants met heel verschillende culturele achtergronden de IFRS®-standaarden wereldwijd consistent toepassen.
Op IFRS.org wordt met recht dieper ingegaan op opzet en uitwerking van het initiatief.
Immers, accounting standaarden zijn alleen nuttig en zinvol, als ze inderdaad ook gebruikt worden – en zelfs de best doordachte standaarden kunnen altijd nog verkeerd toegepast worden. Dus wil de IFRS-stichting op alle mogelijke manieren bevorderen, dat haar producten ook breed verspreid en op juiste wijze ingezet worden.
 
Daarom begon de Stichting al in 2005 met het Education Initiative, een breed programma dat bestond uit conferenties, lesmateriaal, workshops en seminars om IFRS te promoten en de implementatie te ondersteunen. Inmiddels hebben al meer dan 100 landen IFRS omarmd, en verschuift de focus van het Education Initiative logischerwijs naar de bevordering en ondersteuning van consistente en ‘rigoureuze’ toepassing van de standaarden.
 
Dat blijft nodig,om te zorgen dat gebruikers uit verschillende culturen en achtergronden, die bovendien veel en heel verschillende talen spreken, terdege begrijpen wat de IFRS-standaarden betekenen en eisen. Voeg daarbij dat landen hun eigen accounting-geschiedenis en benadering hebben: sommige zijn erg gericht op aandeelhouders(waarde), andere zijn meer van de centrale planning en sturing, weer andere accounting-culturen richten zich vooral op fiscale compliance. Veel landen kennen rule-based systemen, en zijn geheel onbekend met de meer principle-based aanpak van IFRS. 
 
 
Wilt u meer weten over hoe de Stichting deze diverse doelgroep toch tot eenheid van begrip en uitvoering probeert te brengen, lees dan het artikel over het Education Initiative dat dezer dagen verscheen op www.ifrs.org/.
 
 
================================================================== 
Doorgrond de belangrijkste hoofdlijnen van IFRS. Ontdek de impact van IFRS en de gevolgen voor uw organisatie.
Als financieel professional leert u de impact van IFRS voor uw organisatie en hoe u hiermee moet omgaan. U ontdekt hoe IFRS tegen minimale kosten te implementeren, en in het voordeel van uw onderneming te gebruiken. 
Gerelateerde artikelen