Welke MBA-opleidingen leren hun studenten de zo nodige soft skills?

Bloomberg Businessweek ondervroeg Amerikaanse corporate recruiters: welke business school levert de beste beslissers af? De meest collaboratieve? De communicatief vaardigste?
Als u nog steeds automatisch dacht aan Harvard, Stanford, of Wharton, dan loopt u hopeloos achter. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van BusinessWeek naar welke skills van alumni van de belangrijkste Amerikaanse business schools die wervers en selecteurs van jong MBA-talent op zoek zijn.
 
De MBA’s die de beste beslissingen nemen komen van Michigan State’s Broad School of Business, vinden zij. De meest gemotiveerde met de meeste drive? Die van de Rotman School of Management van de Universiteit van Toronto. 
 
MBA’s die het beste scoren op de competentie ‘samenwerken met anderen’ komen van de Ivey School, van de universiteit van Ontario. Die van Harvard staan qua samenwerking pas op plaats 67, als op één na de slechtste.
Zelfs een bescheiden opleider als Hult International Business School (dit jaar weggezakt uit de top-100  van de Financial Times), scoort in deze soft skill beter dan Stanford, Chicago, Columbia, London, INSEAD, en MIT Sloan,
 
Western Ontario’s Ivey Business School in Ontario, Canada, is overigens een erkend goede business school, maar hoort bij lange na niet bij de elite. Desalniettemin  scoort Ivey in de top 3 van  zeven van de tien kerncompetenties van de moderne MBA: nr 1 voor wat betreft communicatievaardigheden, leiderschap en strategisch denken; en het is nr 2 qua leiderschap en rekenvaardigheden.
Ivey’s MBA’s hebben betere scores dan die van elite-instituten als Chicago Booth, MIT Sloan, Columbia Business School, NYU Stern, Stanford, UCLA, London and INSEAD.
Ook opleidingen moeten aan de nieuwe softere competenties wennen! 
 
Overigens scoren de top-instituten over alle skills tezamen gemeten nog steeds uitstekend, om u gerust te stellen. 
Gerelateerde artikelen